Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ημέρα εθελοντισμού στο Δημοτικό της Άρνισσας (15/4/2016)

Την Παρασκευή 15/4/2016 το σχολείο μας στα πλαίσια της ημέρας εθελοντισμού που θέσπισε ο Δήμος Έδεσσας, αποφάσισε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου  Άρνισσας, να πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις και να αφιερώσει όλη την ημέρα σ’ αυτές .Έτσι αποφάσισε και στη συνέχεια υλοποίησε τις παρακάτω παρεμβάσεις στο σχολείο, αλλά και στα κεντρικά σημεία της Άρνισσας.
καθαριότητα του πάρκου και του γηπέδου από τις Α΄και Β΄τάξεις,
καθαριότητα του πεζοδρόμου από την Δ΄ τάξη και
καθαριότητα του χώρου του Ηρώου από την Γ΄τάξη.
Παράλληλα στο χώρο του σχολείου έγιναν από τις Ε΄ - ΣΤ΄ τάξεις και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς:
 «φρεσκάρισμα» των διαγραμμίσεων των γηπέδων μπάσκετ και βόλλεϋ και των υπαρχόντων παιχνιδιών της αυλής (κουτσό – τετράγωνα)
σχεδίαση και  χρωματισμός τριών  νέων παιχνιδιών 4 square (τετράγωνα) στην αυλή
φύτευση λουλουδιών στον περίβολο δίπλα από τις κερκίδες
επιδιόρθωση του φράχτη (συρματόπλεγμα) δίπλα από τις κερκίδες και το γυμναστήριο.
Την ίδια ώρα ομάδα του συλλόγου Γονέων  με δικά τους υλικά (χρώματα, ασβέστη), έβαψαν τις δύο εξωτερικές αποθήκες του σχολείου, ενώ παράλληλα κόπηκαν και τα χόρτα της  πίσω και της κάτω αυλής.
Επίσης ένας γονέας ανέλαβε να κάνει το αυτόματο πότισμα του σχολικού κήπου, δημιουργώντας πρώτα την ανάλογη υποδομή υδροδότησης. Η αγορά των υλικών θα βαρύνει το σχολείο, αλλά η όλη τοποθέτηση θα γίνει εθελοντικά χωρίς αμοιβή.
Οι εντυπώσεις από την εθελοντική δράση ήταν θετικές και τα αποτελέσματα δικαίωσαν την κούραση όλων. Δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία εκπαιδευτικοί – γονείς και μαθητές να συνυπάρξουν μέσα από τον σημαντικότερο δεσμό που τους ενώνει, το σχολείο, και να προσφέρουν στους χώρους του αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον.
Θα το ξανακάνουμε.
Ο δντής του σχολείου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου