Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ανοιχτές εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Άρνισσας

Ανοιχτές εκδηλώσεις
του Δημοτικού Σχολείου Άρνισσας

Το Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ανοιχτό σχολείο στην Κοινωνία» οργάνωσε μια σειρά διαλέξεων – βιωματικών παρεμβάσεων για γονείς κι εκπαιδευτικούς από κοινού, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να διεξαχθεί ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, που θα προσφέρει μια άλλη οπτική στο δύσκολο κεφάλαιο της  διαμόρφωσης του χαρακτήρα, των αξιών και της συμπεριφοράς των παιδιών.
Η φιλοσοφία του σχολείου μας αποδέχεται ως μέγιστο εργαλείο την συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και την κοινή γραμμή αντιμετώπισης προβλημάτων και ενεργειών, προς όφελος του σχολείου και των μαθητών μας. Έτσι οι προσπάθειές μας στρέφονται προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού στην πορεία είδαμε πως  δημιουργείται ένα κλίμα εμπιστοσύνης  πράγμα που «διευκολύνει» το έργο μας , αλλά δημιουργεί και γόνιμο έδαφος θετικής παρέμβασης στα παιδιά.
Η συνεργασία συλλόγου γονέων και συλλόγου εκπαιδευτικών, πέρα από τις κοινές προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων του σχολείου (κτιριακά προβλήματα, εξοπλισμού, οργανωτικά, κλπ), επισφραγίστηκε από την συνδιοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων  με θεματικές στοχεύσεις που θα προβλημάτιζαν θετικά και θα δίνανε και άλλους δρόμους προσέγγισης των παιδιών μας .
Έτσι ήδη οργανώθηκε μια εκδήλωση στις 25/2/2016 (σε απογευματινές πάντα ώρες) με θέμα «καλλιεργώντας αξίες…. γονείς κι εκπαιδευτικοί μαζί», με εισηγητές την κ. Φράγκου Μπέτυ (υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων νομού Πέλλας) και την κ. Σόντρα Μαρία (σχολική ψυχολόγο), με αξιόλογη προσέλευση γονέων και του συνόλου των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.
Επίσης την 6/4/20416 συμμετείχαν γονείς κι εκπαιδευτικοί σε εκδήλωση με θέμα «διαχείριση συναισθημάτων» με την κ. Ιωακειμίδου Μαρία από το Κέντρο Πρόληψης Πέλλας «ΟΡΑΜΑ».
Και στις δύο εκδηλώσεις το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και με βιωματικό τρόπο γονείς κι εκπαιδευτικοί προσέγγισαν , αντάλλαξαν απόψεις , κατέθεσαν προτάσεις και προβληματίστηκαν δημιουργικά σε τόσο σοβαρά θέματα,  άμεσα και  χρηστικά.
Μετά το Πάσχα ακολουθεί μια τρίτη εκδήλωση με θέμα «διαδίκτυο: κίνδυνοι και ευκαιρίες», με εισηγητή τον υπεύθυνο σχολικού προσανατολισμού β/βάθμιας εκπ/σης Πέλλας κ. Μπαζούκη Θανάση.
Ήδη τα μηνύματα είναι πολύ θετικά και προβλέπεται και τη νέα σχολική χρονιά να πορευθούνε γονείς κι εκπαιδευτικοί χέρι με χέρι.
Ο δντής του Δημοτικού Σχολείου Άρνισσας












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου