Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Εκδήλωση για τους «κινδύνους στο Διαδίκτυο» στο Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας

Την Πέμπτη 19/5/2016 το απόγευμα, έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Άρνισσας  μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με θέμα «οι κίνδυνοι στο διαδίκτυο» και με εισηγητή τον υπεύθυνο συμβουλευτικής της Δευτεροβάθμιας εκπ/σης Πέλλας κ. Μπαζούκη Αθανάσιο.
Αναπτύχθηκε πάνω στο φλέγον αυτό θέμα, όλη η θεματολογία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κυρίως τα παιδιά, αλλά και πολλοί γονείς. Προβλήθηκαν οι επί μέρους κίνδυνοι που κρύβει το διαδίκτυο, οι πιθανές προφυλάξεις που μπορούν να πάρουν παιδιά και γονείς, αλλά και οι προϋποθέσεις για μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους, γεγονός που οδηγεί σε μια πιο ασφαλή ενασχόληση με τη χρήση του διαδικτύου.
Είναι μόνο κρίμα, που για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα η συμμετοχή ήταν κατώτερη του αναμενομένου. Κατά τη γνώμη των εκπαιδευτικών, αλλά πιστεύουμε και όλων των παρευρισκόμενων, η συγκεκριμένη εκδήλωση άξιζε να αγκαλιαστεί από όλους, γιατί είναι ένα τεράστιο θέμα, που θα το βρίσκουμε μπροστά μας καθημερινά.
Προβλήματα εξαπάτησης, προσωπικών δεδομένων, αγορών, εγκληματικών επηρεασμών, χρήσης επικίνδυνου υλικού, αποπλανήσεων, τζόγου, εκβιασμών κ.ά., είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως θα αντιμετωπίζουμε όλοι μας στο μέλλον.
Είναι ένα θέμα που δεν εξαντλείται σε μία ή δυο συναντήσεις, αλλά θα μας χρειάζεται διαρκής ενημέρωση, ώστε να έχουμε τη στοιχειώδη ασφάλεια και αξιοπρέπεια.
Ελπίζουμε για το καλό των παιδιών μας, αλλά και το δικό μας, εκδηλώσεις με αυτό το ειδικό βάρος να τις στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, για να γίνουν παράδοση στο σχολείο μας, αλλά και γιατί η γνώση είναι δύναμη.
Ο δντής του Δημοτικού Σχολείου

Υ.Γ.: Παρακάτω επισυνάπτεται πίνακας με τα χρήσιμα τηλέφωνα και διευθύνσεις ιστοσελίδων, όσον αφορά την προφύλαξη και την αντιμετώπιση προβλημάτων στο Διαδίκτου.

Διαδίκτυο: Πρώτες βοήθειες

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου: http://www.saferinternet.gr/

Η Γραμμή Βοηθείας ‘help-line 210 6007686’ απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ). (http://www.help-line.gr/)

http://www.safeline.gr/report/  Δυνατότητα ανώνυμης έγγραφης καταγγελίας

Γραμμή Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 80011 80015 σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (M.E.Y.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

11188 ή 210-6476464 Ελληνική Αστυνομία, Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ιστότοπος cyberkid.gr: http://www.cyberkid.gov.gr/ της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Εθνική τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά SOS :1056 από το «Χαμόγελο του Παιδιού»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου