Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Στα Πλαίσια δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων ορεινού όγκου Έδεσσας

3ήμερη εκδρομή στη Βουλή των Ελλήνων του Δ. Σ. Αγίου Αθανασίου & Δ. Σ. Ζέρβης .
Στα Πλαίσια  δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων ορεινού όγκου Έδεσσας.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη  επίσκεψη των μαθητών/τριών  των δύο συνεργαζόμενων δημοτικών σχολείων του Ορεινού Όγκου, 3/Θ Δημ. Σχ. Αγίου Αθανασίου και 2Θ Δημ. Σχ. Ζέρβης  στη Βουλή των Ελλήνων στις  27, 28 και  29  Μαΐου, με τη συνοδεία των δασκάλων τους  Λασόπουλο   Γεωργίο, Γεωργοπούλου Μαίρη  του Δημ. Σχ Αγίου Αθανασίου και Σαλιάκου Γεωργίο  του Δημ. Σχ. Ζέρβης.
Οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Βουλή, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου και την έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής, ενημερώθηκαν για την ιστορία του καθώς και για τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και  τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος.
Ο επόμενος μεγάλος σταθμός της εκδρομής, ήταν η επίσκεψη και η ξενάγηση των μαθητών/τριών στην Ακρόπολη. Εκεί θαύμασαν από κοντά τα Προπύλαια, το ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερεχθείο και τον Παρθενώνα· τα αξιοθαύμαστα έργα της αρχιτεκτονικής του μέτρου και της κομψότητας των αρχαίων Ελλήνων.  Η επίσκεψη στο  μουσείο της Ακρόπολης, βοήθησε τα παιδιά να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν την αξία και το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την απεραντοσύνη του Ελληνικού κάλλους και  τη μοναδικότητα του Ελληνισμού.
Επισκέφθηκαν ακόμη το Αττικό Πάρκο , και περιδιαβήκανε   στις περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Σύνταγμα, Βουλή, Καλλιμάρμαρο, Μέγαρο Μαξίμου, Ζάππειο Μέγαρο, Στήλες Ολυμπίου Διός, Αρχαία Αγορά, Πλάκα κ.ά )
Η συνεργασία των δύο σχολείων ήταν άψογη, καθώς και η συνύπαρξη των  μαθητών των δυο σχολείων δημιουργική και εποικοδομητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου